Werken bij de gemeente

Binnen de gemeente zijn er diverse carrièremogelijkheden, variërend van administratieve functies tot beleidsgerelateerde rollen en operationele dienstverlening.

Het goede nieuws is dat ook als je een arbeidsbeperking hebt, je van harte welkom bent om te solliciteren. In het ambtenarenapparaat spelen ambtenaren een cruciale rol in het leveren van diensten aan de gemeenschap. Juristen en beleidsadviseurs helpen bij het ontwikkelen en implementeren van lokale wet- en regelgeving, terwijl stedenbouwkundigen en planologen de stedelijke ontwikkeling sturen.

Gemeenteambtenaren in administratieve functies ondersteunen de dagelijkse operaties, variërend van financiën tot human resources. Sociaal werkers en jeugdwerkers richten zich op het welzijn van de burgers door sociale diensten en programma’s te coördineren.

Openbare veiligheid wordt ondersteund door politieagenten en brandweerlieden, terwijl ingenieurs en technisch personeel verantwoordelijk zijn voor infrastructuur en openbare werken. Communicatieprofessionals beheren de gemeentelijke communicatiestrategie en PR.

Kortom, de gemeente biedt een breed scala aan functies en staat open voor sollicitanten met diverse achtergronden en capaciteiten, inclusief mensen met een arbeidsbeperking.