Ondernemer worden met een doelgroepregistratie, dat kan!

Ondanks dat je een doelgroepregistratie hebt, is het wel mogelijk om een eigen onderneming te starten en je eigen inkomen te verdienen. Als ondernemer heb je de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen, de werkdruk te regelen en je werkdag naar eigen inzicht vorm te geven.

Indien je plannen hebt om een eigen bedrijf te starten, is het raadzaam om dit altijd te bespreken met het UWV of de gemeente. Samen kunnen jullie onderzoeken of ondernemerschap daadwerkelijk geschikt is voor jou.

Indien het UWV of de gemeente instemt met je ondernemersplannen, zijn er enkele zaken die geregeld moeten worden. Wij hebben deze informatie overzichtelijk voor je opgesteld.

Re-integratiebureaus gespecialiseerd in ondernemerschap

Indien je het moeilijk vindt om een start te maken met je eigen bedrijf, is het mogelijk om in overleg met het UWV of de gemeente ondersteuning te krijgen van een gespecialiseerd re-integratiebureau.

In Nederland zijn er re-integratiebureaus die zich specifiek richten op het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking naar succesvol ondernemerschap. Deze bureaus hebben expertise op het gebied van ondernemerschap en begrijpen de specifieke uitdagingen waar mensen met een arbeidsbeperking mee te maken kunnen hebben.

Samen met een re-integratiebureau kunnen de mogelijkheden en haalbaarheid van het starten van een eigen bedrijf verkend worden. Ze kunnen je helpen bij het ontwikkelen van een ondernemingsplan, het identificeren van marktkansen en het bieden van begeleiding bij de opstartfase.