Werken in de ICT

Wat betekent nou precies ICT en wat voor soort banen kan je hierin vinden?

ICT betekend ‘Informatie en Communicatie Technologie’. Deze branche staat in het teken van netwerken, computers, printers, telefoons en natuurlijk nog veel meer. Om je een idee te geven, zelfs liften en verkeerslichten vallen onder de ICT. Alles samengevoegd noem je het ICT-systeem of informatiesysteem.

Wat zijn de verschillen tussen ICT en IT? IT staat voor Informatie Technologie. Door de jaren heen is de grens wat vervaagd en de termen worden steeds meer door elkaar gehaald. Officieel is IT de overkoepelende naam waar de term ICT onder valt.

Op Maatwerkbanen brengen wij verschillende ICT / IT vacatures onder de aandacht zoals Applicatie ontwikkelaar, helpdesk medewerker, Netwerkbeheerder, Data & Security, Marketing, Developer of Netwerkbeheerder. Dit bij leuke bedrijven die specifiek op zoek zijn naar mensen met een doelgroep-registratie.

Ben je nog niet helemaal klaar om aan het werk te gaan of zou je graag extra ondersteuning krijgen bij het vinden van de juiste ICT / IT vacature, neem dan vrijblijvend contact op met een re-integratiebureau bij jou uit de buurt.