Wat is een re-integratietraject?

Een re-integratietraject biedt jou de mogelijkheid om op je eigen tempo terug te keren naar de arbeidsmarkt. Het kan gericht zijn op het vinden van zinvolle dagbesteding, het volgen van een opleiding, het verkrijgen van werkervaring of het bemachtigen van een betaalde baan.

Zowel het UWV als de gemeente bieden verschillende re-integratietrajecten aan, waarvan je in overleg gebruik kunt maken. Het meest passende traject wordt bepaald in samenspraak met het UWV of de gemeente, op basis van jouw persoonlijke situatie.

Tijdens het re-integratietraject wordt er gekeken naar jouw capaciteiten en mogelijkheden, evenals de ideale werkuren en werkomgeving die bij jou passen.

Deelname aan een re-integratietraject is afhankelijk van het type uitkering dat je ontvangt. Als je een doelgroepregistratie hebt, dan heb je een grote kans dat je hiervoor in aanmerking komt.

Het uiteindelijke doel van elk re-integratietraject is het in kaart brengen van jouw arbeidsmogelijkheden, oftewel: bepalen of je kunt werken en onder welke voorwaarden je duurzaam aan het werk kunt.