Werkfittraject

Een werkfittraject is een professioneel traject dat ingezet kan worden ter voorbereiding op het zoeken naar een betaalde baan. Binnen dit traject ligt de focus op het “werkfit maken” van een individu. Dit houdt in dat er wordt gewerkt aan het opbouwen van de belastbaarheid (aantal werkuren), het ontwikkelen van sociale en werknemersvaardigheden, en het verbeteren van persoonlijke effectiviteit en vaardigheden.

Er zijn verschillende manieren waarop een werkfittraject kan worden ingezet. Sommige re-integratiebureaus beschikken over een eigen leerwerklocatie waar je direct aan de slag kunt, zodat je zowel je uren kunt opbouwen als kunt werken aan de benodigde vaardigheden.

De jobcoach bespreekt het werkfittraject met een cliënt.

Schakel een re-integratiebureau in

Daarnaast kan een re-integratiebureau je uitnodigen voor gesprekken op kantoor, waarbij er vervolgens gezocht wordt naar een passende werkervaringsplek waar je verder kunt werken aan het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden. Dit biedt de mogelijkheid om in een realistische werkomgeving ervaring op te doen en jezelf verder te ontplooien.

Een werkfittraject kan een waardevolle tussenstap zijn om de weg naar betaald werk te vergemakkelijken. Het biedt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, je belastbaarheid te vergroten en je vaardigheden aan te scherpen, waardoor je beter voorbereid bent op het vinden en behouden van een passende baan.

Voor meer informatie over re-integratietrajecten en de mogelijkheden van een werkfittraject, kan je klikken op de volgende link. Hier vind je uitgebreidere informatie en specifieke details over hoe een re-integratiebureau je kan ondersteunen in het realiseren van je werkfitheid en het behalen van je arbeidsdoelen.