Start met sociaal ondernemen!

Sinds januari 2015 is de Participatiewet van kracht, met als doel zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking weer te laten deelnemen aan de arbeidsmarkt. Als werkgever wordt van u verwacht dat u bereid bent om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. We begrijpen dat dit niet altijd eenvoudig is, en daarom bieden wij, als Maatwerkbanen, graag ondersteuning aan.

Op Maatwerkbanen.nl heeft u de mogelijkheid om al uw vacatures binnen uw organisatie te plaatsen. Daarnaast kunt u via ons platform in contact komen met lokale arbeidsbemiddelaars die u kunnen ondersteunen bij vragen en advies over re-integratie. Wij streven ernaar om het proces van het vinden van geschikte kandidaten en het bevorderen van inclusief werkgeverschap zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken. Samen werken we aan een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen krijgt.

Gratis!

Wij streven naar een laagdrempelige ervaring voor werkgevers bij het plaatsen van vacatures voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarnaast bieden wij gratis toegang tot ons netwerk van arbeidsbemiddelaars, zodat u als werkgever gemakkelijk in contact kunt komen met professionals die u kunnen ondersteunen.

 • Onbeperkt vacatures plaatsen
 • Profielen werkzoekenden inzien
 • Onbeperkt sollicitaties
 • Database 4500+ werkzoekenden
 • 1300+ Re-integratiebureaus

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Schakel een re-integratiebureau in!

Bent u als werkgever op zoek naar een re-integratiebureau dat u kan bijstaan bij de uitvoering van een outplacementtraject,1e spoor, 2e spoor, loopbaanbegeleiding, preventietrajecten of Arbodienst.

Bij Maatwerkbanen kunt u ook voor deze vraagstukken terecht. Wij hebben een uitgebreid overzicht van re-integratiebureaus in heel Nederland, zodat u als werkgever optimaal geïnformeerd kunt worden.

Wij streven ernaar u als werkgever zo goed mogelijk te ondersteunen gedurende het gehele proces. Kortom; wij zijn er om u te helpen.

 • Kennis & advies vanuit arbeidsbemiddelaar(s)
 • Bespaar veel tijd en gedoe!
 • Ondersteun werknemers in hun loopbaan
 • Voorkom boetes en/of sancties

De meest sociale werkgevers van Nederland

Wat is SROI?

Social Return On Investment (SROI) is een krachtige afspraak die gemaakt wordt binnen aanbestedingen. Het houdt in dat bedrijven actief investeren in werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor zij de kans krijgen om volwaardig deel te nemen aan het arbeidsproces.

 • Positief imago en reputatie
 • Diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer
 • Maatschappelijke impact
 • Arbeidsmarktkansen
 • Sociale inclusie

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

SROI in de praktijk

Bij deelname aan een aanbesteding voor een overheidsopdracht kan een verplichting tot SROI worden opgelegd. Dit betekent dat een specifiek percentage (minimaal 5%) van het totaalbedrag van de opdracht moet worden besteed aan sociale initiatieven die gericht zijn op het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

SROI creëert niet alleen economische waarde, maar ook maatschappelijke impact. Door te investeren in sociale initiatieven dragen bedrijven bij aan het verkleinen van de kloof tussen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en de beschikbare werkplekken. Het biedt deze individuen de mogelijkheid om hun talenten en vaardigheden te benutten, terwijl bedrijven kunnen profiteren van diverse en gemotiveerde werknemers.

Met SROI tonen bedrijven hun betrokkenheid bij een inclusieve arbeidsmarkt en dragen ze bij aan een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt op werk en persoonlijke ontwikkeling. Het is een waardevol instrument dat zowel economische als sociale voordelen biedt, en het bevordert een duurzame en rechtvaardige groei voor onze maatschappij.

Deze persoon is heel erg blij met de zelftest van beroepvinder.nl

Kandidatenbank

De kennisbank voor mensen vanuit diverse doelgroepen is een waardevol hulpmiddel in onze regio voor mensen die op zoek zijn naar werk en werkgevers die op zoek zijn naar geschikte kandidaten.

Onze kandidatenbank is ontworpen om een brug te slaan tussen verschillende doelgroepen en werkgevers.

We begrijpen dat mensen verschillende eigenschappen en wensen hebben als het gaat om werk. Daarom hebben we een uitgebreide database met vacatures en kandidatenprofielen, zodat werkgevers en werkzoekenden de perfecte match kunnen vinden op basis van vaardigheden, ervaring, locatie en andere criteria.