Arbeidsbeperking en Het Nieuwe Normaal: De Strijd tegen Vooroordelen en Het Streven naar Inclusiviteit

Ben je in ons tolerante Nederland ´normaal´ als je een arbeidsbeperking hebt? “Ja, natuurlijk”, zul je zeggen. Maar toch zijn er veel vooroordelen, veel jongeren die hierom geen passend onderwijs volgen, of niet op sollicitatiegesprek komen.

Volgens het CBS hebben we 1,7 miljoen mensen met een arbeidsbeperking, maar hun deelname op de arbeidsmarkt is van alle rijke EU-landen het laagst in Nederland. En op tv of bij reclames zie je bijna nooit mensen met een beperking. Er is nog een wereld te winnen wat betreft de beeldvorming.

Want als je iemand niet kent, waar ga je dan vanuit? Dat iemand faalt, of dat iemand slaagt? Helaas zal jij vaak worden gezien als iemand die vooral iets niét kan, in plaats van mensen die vooral iets wel kunnen. De vraag is dan hoe je daarmee omgaat.

Wij zeggen: wees trots en hou jezelf altijd voor dat een beperking slechts één aspect van jou is, al heeft het je deels gevormd. Het zal je soms hebben beperkt, maar hopelijk ook verrijkt.

In ieder geval doet Maatwerkbanen er alles aan om jou aan passende arbeid te helpen. Wij bouwen aan ´het nieuwe normaal´ op de toekomstige arbeidsmarkt!

Arbeidsbeperking

Published on februari 4, 2019