Twee mensen in gesprek over de doelgroepregistratie van een cliënt.

Alles over Maatwerkbanen

Maatwerkbanen is een uniek online platform waar alle partijen bij elkaar worden gebracht: werkzoekende, werkgever, gemeente en bemiddelaar/re-integratiebedrijf. Het platform is ontwikkeld door mensen met een arbeidsbeperking en wordt onderhouden door mensen met een arbeidsbeperking. Voor en door de doelgroep is waar Maatwerkbanen dan ook voor staat.

Voor mensen vanuit de Wajong, WIA/WAO of het doelgroepregister

Diverse organisaties en instanties hebben naar aanleiding van de participatiewet veel energie gestoken in het bemiddelen van mensen met een arbeidsbeperking. Wij misten nog een uniek online platform. Maatwerkbanen is opgericht door mensen die zelf werkzaam zijn binnen de re-integratiebranche. Door de ruime ervaring en kennis hebben zij al talloze mensen vanuit diverse doelgroepen succesvol ondersteund richting betaald werk.

Voor wie?

Maatwerkbanen is specifiek bedoeld voor mensen met een arbeidsbeperking die een Wajong-, WIA/WAO- of een bijstandsuitkering ontvangen en zijn opgenomen in het doelgroepregister met een doelgroepverklaring.

Op dit moment is er geen centraal punt waar mensen met een arbeidsbeperking kunnen zoeken naar passende vacatures. Het doel van Maatwerkbanen is om deze rol te vervullen en vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Dashboard voor werkzoekenden

Via je persoonlijke dashboard kun je zoeken naar leuke vacatures en rechtstreeks in contact komende met diverse werkgevers. Hier zit geen partij tussen. Ook kun je via je eigen dashboard contact opnemen met re-integratiebureaus waar Maatwerkbanen mee samenwerkt als je extra ondersteuning nodig hebt.

Deze re-integratiebureaus kunnen met je mee naar afspraken en gewenst advies geven over de mogelijkheden om bij een werkgever in dienst te treden. Heb je al een re-integratiebureau dat je helpt, dan kunnen zij je hoogstwaarschijnlijk hier bij ondersteunen.