Test jezelf!

Bij het streven naar werk is het essentieel om inzicht te krijgen in jouw ideale werkrichting, persoonlijke kwaliteiten en belangrijke aspecten op een werkplek. Gelukkig zijn er diverse websites waar je tests kunt doen om een dieper inzicht te verkrijgen in jouw talenten en interesses.

Indien je behoefte hebt aan meer ondersteuning om te ontdekken waar jouw sterke punten liggen en welke werkrichting het beste bij jou past, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met een re-integratiebureau in jouw regio.

Zij kunnen je professioneel begeleiden en assisteren bij het verkennen van jouw mogelijkheden en het vinden van een passende werkrichting, vooral als je momenteel nog onzeker bent over welk pad te bewandelen.

Deze persoon is heel erg blij met de zelftest van beroepvinder.nl

Beroepenvinder

Het kan best lastig zijn om een werkrichting te vinden die echt bij jou past. Met behulp van een beroepskeuzetest kan je onderzoeken waar je interesses liggen en welke vaardigheden je hiervoor nodig hebt.

Kom je er zelf niet uit, dan is het verstandig om contact op te nemen met het UWV om te kijken of ze een uitgebreidere test met jou af kunnen nemen of dat ze een re-integratiebureau in kunnen schakelen die je hierbij verder kan helpen.

Waar ben jij goed in? Doe de competentietest!

Een competentietest kan je helpen meer inzicht te krijgen in jouw competenties. Een competentie is een vaardigheid waar jij goed in bent. Aan de hand van jouw competenties kan je op zoek naar een werkplek die goed bij jou past. Daarnaast geeft het je inzicht wanneer je het lastig vindt om te zeggen waar je goed in bent.

Test jezelf, dat is de boodschap van deze jobcoach aan haar cliënt.

Drijfveren & motivatietest & opleidingstest

Wanneer je graag inzicht wil in je persoonlijke drijfveren en je motivatie, kan je hiervoor ook een test doen. Ben je toch weer van plan om naar school te gaan, kan je hiervoor de opleidingstest doen. Via onderstaande buttons kom je op de website(s) terecht waar je de testen kunt doen.

Leerwerkloket

Het Leerwerkloket is er om iedereen te helpen met hun ontwikkeling gedurende hun hele leven. Op de snel veranderende arbeidsmarkt is het essentieel dat mensen blijven leren en groeien. Het Leerwerkloket biedt advies aan werkzoekenden, werknemers, scholieren, studenten en ondernemers over omscholing, bijscholing, werkend leren en leerwerktrajecten.

De adviseurs van het Leerwerkloket voeren verschillende gesprekken, zoals loopbaan- en arbeidsmarktadviesgesprekken. Ze helpen bij het afnemen van competentietesten, het opstellen van een cv en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Daarnaast geven ze groepsvoorlichting en werken ze samen met ondernemers aan regionale leerwerktrajecten.

Er zijn 35 Leerwerkloketten door het hele land. Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en UWV. Dus als je vragen hebt over leren, werken, omscholing of leerwerktrajecten, kun je bij het Leerwerkloket terecht voor professioneel advies en ondersteuning.