Lucille Werner leidt tv-verkiezing voor ‘Minister van Gehandicaptenzaken’ op NPO1: Wie wordt de stem voor 1,7 miljoen Nederlanders?

Op 24 mei wordt in een tv-show op NPO1 voor het eerst in de geschiedenis een ‘Minister van Gehandicaptenzaken’ gekozen. Tot 24 maart kan iedereen met of zonder beperking zich aanmelden voor een voorrondedag, waarna de 5 beste kandidaten het tegen elkaar opnemen bij deze show van de KRO-NCRV.

De presentatie ligt in handen van bedenkster Lucille Werner, de tv-bekendheid die zelf een loophandicap heeft. Het doel van deze tv-verkiezing is om de politiek warm te maken voor zowel een nieuwe minister als een nieuw op te richten Ministerie van Gehandicaptenzaken. Canada, Engeland en Australië hebben al jaren zo’n minister.

Ze zoeken iemand die weet wat er speelt bij de 1,7 miljoen Nederlanders met een (arbeids)beperking. De minister moet kunnen lobbyen, inspireren, op de hoogte zijn van wetgeving, nieuwe ideeën lanceren en onder niet-gehandicapten duidelijk kunnen maken wat het is om te leven of te werken met een beperking.

Je kunt solliciteren tot 24 maart via deze link:

https://werkenbij.kro-ncrv.nl/minister-van-gehandicaptenzak…

Published on maart 26, 2019