UWV: in 2019 meer kansen voor mensen met arbeidsbeperking

Goed nieuws voor arbeidsbeperkten in een gloednieuw UWV-rapport over ontwikkelingen in 2019. Er is namelijk een record van 1,2 miljoen vacatures en werkgevers passen daarom massaal hun zoekmethodes aan.

Volgens het UWV is de nood zo hoog dat werkgevers steeds makkelijker iemand met een arbeidsbeperking aannemen. Daarnaast worden functie-eisen steeds vaker verlaagd, krikken ze arbeidsvoorwaarden op en gaan ze zelf mensen opleiden die in het verleden niet aanmerking zouden komen voor een vacature.

In 2018 is bijvoorbeeld al 31% van de vacatures vervuld door iemand die niet de juiste opleiding had. Van deze werkgevers heeft 63% ‘learning on the job’ ingezet, oftewel gewoon zélf opleiden. Daarnaast bood 53% scholing aan buiten de deur.

De enorme vraag naar personeel biedt volgens het UWV betere kansen in 2019 voor mensen met een arbeidsbeperking. Ze verwachten dat werkgevers zich makkelijker openstellen voor onze doelgroep en het steeds ‘normaler’ wordt dat ook zij een kans krijgen. Daarnaast is er een trend dat werkgevers steeds meer waarde hechten aan het zelflerend vermogen van mensen, ook als ze misschien niet de vereiste opleiding hebben.

Passende vacatures

Passende vacatures

Vacatures voor mensen met een arbeidsbeperking.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Vacatures worden dagelijks online gecheckt en bijgehouden.

Snel & gemakkelijk

Snel & gemakkelijk

Maatwerkbanen is doorontwikkeld voor jou als werkzoekende.

Kennis &<br/> advies

Kennis &
advies

Door onze ruime ervaring kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Meld je nu aan!
We matchen jouw locatie met onze vacatures...