Succesvol werken als je slechthorend of doof bent

Werken met slechthorendheid, met inzet van alle kwaliteiten, zou vanzelfsprekend moeten zijn. Toch is er vaak koudwatervrees en stress: hoe doe je dat nou, succesvol communiceren op de werkvloer als verstaan niet vanzelfsprekend is? Succesvol werken vraagt van jou en van je werkgever dat jullie beiden weten hoe je het werk zo inricht, dat de impact van gehoorverlies zo klein mogelijk is en kwaliteiten voluit benut worden. Er is veel meer mogelijk dan vaak gedacht wordt!

Gehoorverlies komt vaak voor, boven de veertig jaar heeft 1 op de 8 mensen te maken met een gehoorverlies waar de zorgverzekeraar hulpmiddelen voor wil betalen (Erasmus MC/Veiligheid NL, 2021). We kunnen het ons simpelweg niet veroorloven om mensen die minder horen aan de kant te laten staan.

Anke Heij: Professionele Begeleiding voor Medewerkers met Gehoorverlies bij Kunst van het Mogelijke

Anke Heij van Kunst van het Mogelijke helpt jou in een persoonlijk begeleidingstraject op maat met meer rust, zelfvertrouwen en ontspanning te werken en optimaal te functioneren en samen te werken. Daarin begeleidt Anke niet alleen jou, ook je werkgever en collega’s. Zij helpt jullie op een professionele manier inzichten te krijgen, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en stappen te zetten. Pak zelf de regie in werken met gehoorverlies!

Dat is goed voor jou, ook voor jouw (potentiële) werkgever en de communicatie binnen het bedrijf: wat bijdraagt aan een goede communicatie bij gehoorverlies, draagt bij aan een goede communicatie voor iedereen!

Heb jij te maken met slechthorendheid of doofheid en wil je dat ik jou en je werkgever begeleid op de werkvloer om er samen een succes van te maken? Of wil je solliciteren en optimaal voorbereid zijn op werken met gehoorverlies? Ik help jou (jullie) graag alle vragen te beantwoorden.

De mogelijkheden:

· Begeleidingstraject op maat voor jou

· Voorlichting op de werkvloer

· Teamtraining

· Werkplekonderzoek

Interesse in wat Anke voor je kan doen? Of heb je een vraag over gehoorverlies op het werk?

Neem gerust contact op. Anke legt graag de mogelijkheden en oplossingen uit. Want die zijn er genoeg!

Meer informatie over het omgaan met slechthorendheid als werkzoekende, download dan de folder:

Published on maart 14, 2024