Subsidie “1000 Kansen”: Succes in Overijssel inspireert andere provincies tot navolging

In Overijssel startte dit jaar de subsidie “1000 kansen voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt”. Door het succes lijken andere provincies te gaan volgen.

De subsidie is bedoeld voor mensen met een arbeidsbeperking, statushouders of 55-plussers. Een bedrijf, een opleiding of je gemeente meldt jou dan aan bij de provincie Overijssel voor een vergoeding van een leerwerktraject voor jou.

De werkgever ontvangt 50% van de kosten tot een maximum van 2.500 euro per persoon. Je doet dan werkervaring op in combinatie met scholing en/of passende begeleiding. Het kost werkgevers weinig en na afloop kunnen of willen ze je eventueel aannemen door je verse werkervaring.

Hou deze vier dingen even in de gaten: je leerwerktraject is minimaal 20 uur per week en dat minimaal 3 en maximaal 12 maanden lang. Je moet zijn geregistreerd in het doelgroepregister. Het is géén stageplek, vrijwilligerswerk of dagbesteding. Het UWV moedigt de “1000 kansen” aan en je uitkering blijft gewoon doorgaan tijdens het leerwerktraject.

Kijk voor meer informatie bij het subsidieloket van Overijssel.nl of vraag hulp aan je jobcoach of contactpersoon bij het UWV.

Published on november 8, 2018