September is de maand van het leren!

Wist je dat je bij 1 van de 32 leerwerkloketten in Nederland een gratis persoonlijk adviesgesprek kan aanvragen over studeren voor betere kansen? Alles is bij één loket gratis te regelen bij dit initiatief van het UWV, opleidingen, bedrijfsleven en gemeentes. Surf naar Lerenenwerken.nl, typ je woonplaats in het zoekvenster en je weet gelijk waar het dichtstbijzijnde leerwerkloket is.

Een leerwerkloket is er voor zowel voor werkzoekenden, werknemers als werkgevers voor alles wat je wil weten over werken en leren. Hiermee bereik jij sneller en beter doelen als je iets wil met werken en leren. Behalve advies geven organiseren ze ook zelf leer-werktrajecten, hebben ze een groot netwerk van regionale werkgevers en weten ze alles over regelingen om eventueel de kosten van jouw opleiding of cursus te dragen.

Let op: september is de actiemaand en er zijn er vele gratis activiteiten, zie hiervoor Lerenenwerken.nl. Mocht jij door je arbeidsbeperking niet zo mobiel zijn: er zijn onder andere boeiende ´webinars´ die we je aanraden.

Leerwerkloketten: Kansen Vergroten voor Werkzoekenden en Werkgevers door Leren en Werken

Omdat er veel mensen met een arbeidsbeperking zijn die om de een of andere reden een afgebroken opleiding hebben of hun kennis willen opfrissen, is een vrijblijvend bezoekje aan een leerwerkloket vaak een prima idee. Zo´n gratis adviesgesprek vergroot de kansen op een baan, of bij werkgevers het verbeteren van medewerkers.

De overheid en het UWV geloven heilig in de combinatie leren en werken, voor zowel werkzoekenden, werknemers als werkgevers. Met praktische en verse kennis kun je immers een baan veroveren of behouden, en je bent breder inzetbaar.

Tip: kijk ook op YouTube met als zoekwoord ´leerwerkloket´. Of volg het UWV op Facebook, Twitter of Linkedin en je blijft bij!

Published on september 4, 2018