Samen Veerkrachtig: voor vragen en tips!

Voor mensen met een arbeidsbeperking bestaan er veel handige websites of organisaties. Samenveerkrachtig.nl is hier een mooi voorbeeld van. Via internet en met koffiebijeenkomsten helpt hun team van ervaringsdeskundigen, die dus zelf ook een arbeidsbeperking hebben, jou met vragen over werk, thuis en geldzaken.

Samen Veerkrachtig opereert landelijk vanuit Amstelveen, wordt gesubsidieerd door arbeidsongeschiktheidsverzekeraar NV Schade en heeft geen winstoogmerk. Samen Veerkrachtig is voor, door en mét mensen met een arbeidsbeperking.

Het platform is online zeer actief. Samen Veerkrachtig heeft een drukbezocht internetforum en je vindt ze op alle sociale media. We zijn vooral te spreken over hun Facebookgroep “Samen Veerkrachtig”. Hier tref je bijna dagelijks interessante berichten, vergezeld met nuttige of interessante reacties van de 1100 volgers.

Op het forum op hun website krijg je snel contact met de 7 ervaringsdeskundigen (met een oranje cirkel om hun foto). Voor reageren op het forum moet je wel even een profiel aanmaken. Het doel is dat ervaringsdeskundigen jou helpen met tips, informatie, vragen of de aanpak van zaken. Zo kun je bijvoorbeeld vragen stellen als “Wat zijn jouw ervaringen bij een UWV-arts”, “Waar vind ik een rijschool met ADHD-specialisatie?” of “Hoe leg ik mijn autisme uit aan mijn collega´s of buren?”, enzovoorts.

Bedenk wel dat de ervaringsdeskundigen terughoudend zijn met advies rondom regelgeving. Bij twijfel verwijzen je direct naar een jurist of het UWV, omdat jij er natuurlijk baat bij hebt dat antwoorden 100% kloppen.

Ook trekt SV de regio in met “koffietafelsessies” voor groepen van maximaal tien mensen. Deze koffietafelsessies worden naast de Randstad ook steeds vaker in andere delen van het land gehouden. Info en data staan op de website.

Bekijk ook de tips van CVSTER!

Passende vacatures

Passende vacatures

Vacatures voor mensen met een arbeidsbeperking.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Vacatures worden dagelijks online gecheckt en bijgehouden.

Snel & gemakkelijk

Snel & gemakkelijk

Maatwerkbanen is doorontwikkeld voor jou als werkzoekende.

Kennis &<br/> advies

Kennis &
advies

Door onze ruime ervaring kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Meld je nu aan!
We matchen jouw locatie met onze vacatures...