Voortschrijdend Inzicht: Marc de Hond, Inspiratie vanuit de Rolstoel

Soms zetten we op onze blogs een inspirerend persoon in de schijnwerpers. Ditmaal is dat rolstoeler Marc de Hond (39), die deze maand zijn derde theatertournee begint. De voorstelling “Voortschrijdend inzicht” is vanaf nu in 40 schouwburgen te zien. Het thema is ´verandering´ en Marc legt vanuit zijn rolstoel uit hoe hij hierin expert werd.

Marcs voorgeschiedenis leest als een spannend jongensboek: internetondernemer, sportbekendheid, filmregisseur en presentator op radio en tv. Toch raakt hij door een ziekenhuisfout in 2002 ernstig verlamd. Na een revalidatie van 4 jaar kan hij uiteindelijk weer rechtop staan, maar zal altijd rolstoelafhankelijk blijven. In die tijd schrijft hij zijn boek ´Kracht´, waaruit zijn positiviteit en oplossingsgerichtheid blijkt. Ook startte hij een loopbaan in de nationale rolstoelbasketbalselectie.

Bij zijn nieuwe schouwburgtournee vertelt hij op een inspirerende manier over het overwinnen van angst, het geluk dat een handicap hem bracht en de aanpassingen aan uitzonderlijke situaties. Zijn vaste werkplek is nu dus het theater. Bij gebrek aan een aangepaste werkplek wordt hij avond aan avond het podium opgetild, terwijl er ook geen rolstoelvriendelijk toilet is in het artiestengedeelte. Marc geeft hier allemaal een eigen draai aan.

Tip van Marc: geef het tijdig door aan je schouwburg als je gebruik wil maken van de rolstoelplaatsen.

Meer info en optreeddata: zie Marcdehond.nl.

Marc de Hond

Published on september 13, 2018