Werk vinden met een Arbeidsbeperking: Ondersteuning van Gemeente en UWV

Met een arbeidsbeperking kan het erg lastig zijn om het traject richting een betaalde baan zelfstandig te bewandelen. Je kunt hierin begeleiding krijgen vanuit de gemeente waarin je woonachtig bent. Samen wordt er gekeken naar welke ondersteuning belangrijk is om een passende baan te kunnen vinden. Indien je een uitkering ontvangt, kan het UWV hierin begeleiding bieden.

De gemeente kan zorgen voor een aanpassing op je werkplek. Voor deze aanpassing kan de werkgever een vergoeding krijgen om dit door te voeren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een traplift, maar ook aan een aangepaste bureaustoel. Daarnaast kun je ook een jobcoach toegewezen krijgen die kan helpen bij het inwerken. Hier moet de gemeente wel altijd goedkeuring voor geven. Deze jobcoach begeleiding zal plaatsvinden op de werkvloer door middel van gesprekken.

Indien je minder dan het minimumloon kunt verdienen, kun je als werkgever voor de werknemer loonkostensubsidie (LKS) aanvragen. Deze subsidie vergoedt het verschil tussen de loonwaarde en het minimumloon.

Published on juni 26, 2018