De Normaalste Zaak: Een Krachtig Netwerk voor Inclusieve Werkgelegenheid

Stichting De Normaalste Zaak is een netwerk van 600 kleine en grote bedrijven die het ‘de normaalste zaak’ vinden dat mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt een passende kans krijgen. De Normaalste Zaak ontstond 7 jaar geleden op initiatief van een voormalig vakbondsdirecteur. Vanuit hun kantoor in Den Haag werken ze aan een krachtig netwerk om werkgevers met elkaar te verbinden, zodat meer mensen met een beperking aan de slag kunnen.

Nou denk je misschien “maar ik ben toch geen werkgever?”. Toch is een mooi voordeel van Denormaalstezaak.nl hun alfabetische lijst met 600 werkgevers: een ideale bron voor jou om geschikte bedrijven te vinden om te solliciteren! Klik hiervoor op “Partners” en dan op “Wie zijn onze partners?”. Als je klikt op de driehoekjes kun heel makkelijk zoeken op plaatsnaam, sector, regio of bedrijfsnaam.

99-van-netwerken: Regionale Inclusieve Evenementen bij De Normaalste Zaak

Als tweede noemen we hun regionale netwerken onder de naam “99-van”. Het cijfer 99 slaat op de wens om in elke regio minstens 99 werkgevers te betrekken. Deze 99-van-netwerken zitten inmiddels in bijna alle Nederlandse regio´s. Voor de leden van deze 99-van-netwerken organiseert De Normaalste Zaak onder andere regionale evenementen voor werkgevers en soms ook werkzoekenden.

De Normaalste Zaak is gestart door MVO Nederland, werkgeversvereniging AWVN en de Start Foundation. Naast grote namen als de NS, ABN en AH zijn ook allerlei kleinere werkgevers aangesloten. Op LinkedIn en vooral Twitter plaatst De Normaalste Zaak veel interessante berichten waar je wat aan kan hebben.

Published on september 24, 2018