Einde aan Ongelijkheid: Motie in Tweede Kamer zorgt voor gelijke behandeling van studenten met arbeidsbeperking in alle Nederlandse gemeentes

Na jaren van discussie kregen vorige week 4 partijen in de Tweede Kamer hun zin met een motie: studenten met een arbeidsbeperking worden voortaan in élke gemeente gelijk behandeld en ontvangen overal dezelfde en ook nog eens verhoogde bijdrage.
Tot nu toe hing het er maar net van af in welke gemeente je woonde als student. In de loop van dit jaar worden de voorwaarden én de toeslaghoogte voor elke student met een functiebeperking gelijk in alle gemeentes van Nederland.


Eerst ontving een student met een beperking in Zwolle bijvoorbeeld 10 maal zo veel als in Heerlen. De toeslag van de studieregeling uit de Wajong wordt nu overal 300 euro.
Meest opmerkelijk is dat er van de beschikbare 53 miljoen voor de periode 2015-2017 maar liefst 50 miljoen op de plank bleef liggen door de plaatselijke verschillen én de gebrekkige voorlichting. Dit bleek uit intern onderzoek van het ministerie van SZW. Nu moet staatssecretaris Van Ark er nog voor zorgen dat studenten die recht hebben op de toeslag de regeling dus ook nog eens weten te vinden.

studeren met arbeidsbeperking

Published on februari 26, 2019