De unieke werkgelegenheidsprojecten van GreenFox

Groen Licht voor Inclusief Ondernemen: Het Inspirerende Verhaal van Renzo Deurloo en GreenFox”

Zo nu en dan vertellen we je over opvallende werkgevers die kansen bieden voor mensen met een arbeidsbeperking. Een mooi voorbeeld is Renzo Deurloo en zijn bedrijf GreenFox. De afgelopen jaren zette Renzo vanuit Delft in 20 steden bijzondere werkgelegenheidsprojecten op.

Op school bakte Renzo er weinig van, maar op zijn 23e benutte hij de voordelen van zijn combi van autisme en ADHD als zakelijk talent voor de start van GreenFox. Net als bijvoorbeeld de oprichters van Apple of Microsoft kan hij namelijk heel goed zijn beperking inzetten als specialisme. Renzo werd zodoende een succesvolle jonge ondernemer met sociale en ecologische doelen. Dit door op grote locaties bestaande verlichting duurzaam te maken met behulp van mensen met een arbeidsbeperking.

GreenFox: Van Lichtpunt naar Werkgever van het Jaar – Een Verhaal van Succes en Sociale Inclusie

Succes kwam rond 2010, nadat GreenFox de verlichting van de Amsterdam RAI vernieuwde en dit beter en sneller ging dan bij ´normale´ monteurs. Vervolgens stonden andere grote opdrachtgevers in de rij, zoals ministeries, musea, parkeergarages en universiteiten.

GreenFox werd vorig jaar dan ook uitgeroepen tot ´werkgever van het jaar met het meest succesvolle werkgelegenheidstraject´. Kandidaten krijgen er intensieve persoonlijke begeleiding en training, waarna een ´echte´ baan volgt. GreenFox kan hun zelf opgeleide mensen plaatsen bij (bouw)werkgevers die vanwege grote overheidsaanbestedingen verplicht zijn om arbeidsbeperkten in te zetten.

Belangstelling? Iédereen mag een open sollicitatie sturen. GreenFox zoekt in heel Nederland onder andere metselaars, verkeersregelaars, keetdames, conciërges en administratief personeel. Ga naar Socialreturn.nu (de website van hun ondersteunende bedrijf GreenFox Social Return) en klik op ´vacatures´ om meteen je brief te kunnen mailen. Ook kandidaten zonder opleiding of werkervaring mogen reageren.

Info over Renzo´s bedrijven tref je op en Socialreturn.nu

Published on september 4, 2018