Wat is beschut werk?

Sommige mensen met een arbeidsbeperking hebben veel begeleiding nodig om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Hierdoor kan het voor deze doelgroep lastig zijn om een baan te vinden bij een werkgever. Beschut werk kan daarom een goede oplossing bieden om alsnog deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt. Gemeentes zijn verantwoordelijk om deze werkplekken voor deze doelgroep te realiseren.

Maar hoe kom je in aanmerking voor een beschutte werkplek? Via een aanmelding vanuit de gemeente waar je woonachtig bent of je kunt hiervoor ook zelf een beoordeling aanvragen bij het UWV.

Dienstbetrekking

Als je werkt bij een beschutte werkplek, ontvang je loon voor de werkzaamheden die je uitvoert. Het betreft namelijk een vorm van een dienstbetrekking. Het bedrag dat je verdient zal ten minste altijd het wettelijke minimumloon bevatten. Dagbesteding en vrijwilligerswerk vallen beiden niet onder deze vorm van werk.

Wanneer kom je ervoor in aanmerking?

Het kan verschillende redenen hebben dat je voor beschut werk aan aanmerking komt. Dit kan zijn om verschillende soorten aanpassingen of begeleiding die je nodig hebt. Bij iedereen is er sprake van maatwerk. Op de website www.beschutaandebak.nl kun je controleren of je eventueel in aanmerking komt voor beschut werk.

Ben je geïnteresseerd of wil zou je graag meer informatie willen? Neem dan contact op met de gemeente waarin je woonachtig bent.

Met afstand de beste!
Passende vacatures

Passende vacatures

Vacatures voor mensen met een arbeidsbeperking.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Vacatures worden dagelijks online gecheckt en bijgehouden.

Snel & gemakkelijk

Snel & gemakkelijk

Maatwerkbanen is doorontwikkeld voor jou als werkzoekende.

Kennis &<br/> advies

Kennis &
advies

Door onze ruime ervaring kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Meld je nu aan!
We matchen jouw locatie met onze vacatures...