Tools & Documenten

Op deze pagina kunt u handige informatie, tools, telefoonnummers en documenten vinden wanneer u iemand met een arbeidsbeperking wilt aannemen, subsidies wilt aanvragen of simpelweg meer informatie wilt.U kunt hiervoor ook in uw dashboard kiezen voor de knop ”re-integratiebureaus”. U kunt hier uw vraag voorleggen en zij zullen u ondersteunen in de weg naar het UWV of de desbetreffende Gemeente waarin de werkzoekende woont. Zij zullen met u een afspraak maken of u adviseren in wat u het beste kan doen. Ook kunnen zij het UWV en de gemeente tijdig betrekken bij het werving en selectie proces. Dit om voor u de juiste kandidaat te vinden.

Voor meer informatie, zie de pagina re-integratiebureaus.

Wanneer moet ik bij het UWV zijn?

Bij het UWV kunt u terecht voor werkzoekenden vanuit de Wajong of WIA.

Heb u een passende kandidaat gesproken vanuit de Wajong of WIA? Dan kunt u contact opnemen met het UWV. Dit kan door naar het algemene nummer te bellen. Klik hier te gaan.

U kunt op de pagina van het UWV het telefoonnummer vinden wanneer u samen met uw werkzoekende (particulier) wilt bellen. In het keuzemenu kunt u aangeven of het gaat om iemand met een Wajong of WIA uitkering. Ook kunt u bellen als werkgever wanneer u op voorhand meer informatie wilt of een afspraak wilt maken. Klik dan op de optie ”werkgevers”. Het UWV kan u de benodigde informatie verschaffen en u verder helpen in de arbeidsbemiddeling binnen uw bedrijf.

Welke tegemoetkomingen zijn er voor werkzoekenden vanuit het UWV?

https://www.uwv.nl/werkgevers/werknemer-met-uitkering/voordelen-en-regelingen

Tegemoetkomingen vanuit de belastingdienst zijn o.a.:

https://www.ondernemersplein.nl/subsidie/premiekorting

Wanneer moet ik bij de gemeente zijn?

Bij de gemeente kunt u terecht voor werkzoekenden vanuit de bijstand met een doelgroepverklaring, ook wel doelgroepregister / verklaring genoemd.
Heb u een passende kandidaat gesproken vanuit het doelgroepregister? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente in de plaats waarin uw bedrijf gevestigd is. Dit kan door naar het algemene nummer te bellen. De gemeente zal u vervolgens doorverbinden met de afdeling participatie en u vraag in behandeling nemen.
De desbetreffende gemeente kan u de benodigde informatie verschaffen en u verder helpen in de arbeidsbemiddeling binnen uw bedrijf.

UWV formulieren

Subsidiecalculator.nl

Bij het aannemen van nieuwe medewerkers kunt u mogelijk in aanmerking komen voor aantrekkelijke financiële voordelen. Deze online subsidiecalculator presenteert regelingen en subsidies voor een nieuwe of recent in dienst getreden medewerker. Naast de hoogte van de bedragen geeft de calculator achtergrondinformatie over de subsidies en regelingen en de te ondernemen acties. Deze site linkt door naar organisaties waar u de subsidie of regeling kunt aanvragen. Met de online calculator ontdekt u snel en overzichtelijk de financiële voordelen.

Ga naar de calculator

Premiekorting berekenen Belastingdienst

Met ingang van 1 januari 2017 is de berekening van de loonkostensubsidie voor o.a. de doelgroep Banenafspraak vereenvoudigd. Door het invullen van 4 vragen kunt u snel de loonkostensubsidie berekenen, inclusief een uitleg volgens de nieuwste richtlijnen van het Ministerie van SZW. Wilt u een uitgebreide berekening, gebruik dan de standaard subsidiecalculator.

Nieuw: LKS calculator

Passende vacatures

Passende vacatures

Vacatures voor mensen met een arbeidsbeperking.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Vacatures worden dagelijks online gecheckt en bijgehouden.

Snel & gemakkelijk

Snel & gemakkelijk

Maatwerkbanen is doorontwikkeld voor jou als werkzoekende.

Kennis &<br/> advies

Kennis &
advies

Door onze ruime ervaring kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Meld je nu aan!
We matchen jouw locatie met onze vacatures...