Maatwerkbanen voor mensen met een arbeidsbeperking

Wanneer je iemand wilt aannemen met een arbeidsbeperking komt hier al snel veel bij kijken. Zo moet je contact opnemen met het UWV en wordt er gekeken naar wat de medewerker kan en wat de medewerker nodig heeft. Daarnaast wordt er gekeken of de werknemer wel voor 100% inzetbaar is.

Als de medewerker niet voor 100% inzetbaar is, kan je een loonwaarde-gesprek aanvragen. Dit betekent dat je met het UWV in gesprek gaat over inzetbaarheid van de nieuwe medewerker. Als de medewerker minder inzetbaar blijkt te zijn, kan hiervoor een loonwaarde worden berekend.

Een simpel voorbeeld: Een reguliere medewerker vult 100 blikjes per uur en de nieuwe medewerker vanuit de doelgroep 50, dan kan je 50% looncompensatie krijgen. Als dit eenmaal geregeld is moet er flink wat papierwerk geregeld worden voor het in gang zetten van deze tegemoetkoming. Daarnaast zijn er ook andere verplichtingen wanneer een medewerker ziek wordt.

Maatwerkbanen ontlast jou als werkgever en neemt dit allemaal uit handen. Dit zodat jij als werkgever alleen een factuur ontvangt voor de contracturen.

Ben je van plan iemand aan te nemen met een arbeidsbeperking neem dan gerust contact met ons op. Wij ondersteunen je graag in dit proces.

Wat kan je van Maatwerkbanen verwachten?

Als alles ingeregeld is, zal Maatwerkbanen gewoon betrokken blijven. Zo kan je met vragen te allen tijde contact met ons opnemen en zullen wij bij toekomstige loonwaarde-gesprekken blijven ondersteunen.

Daarnaast zullen wij aanspreekpunt blijven voor de werknemer en de benodigde begeleiding bieden. Dit om de werknemer duurzaam en voor lange termijn bij jouw bedrijf onder te brengen.

Samen met de coach worden er op voorhand afspraken gemaakt voor de coaching. Het kan zijn dat wij één keer per 2 weken op bezoek komen voor de werknemer en één keer per maand met elkaar in gesprek gaan.

Bereken hier je de kosten voor je nieuwe medewerker

Via onze rekentool kan je gemakkelijk en snel een duidelijk beeld krijgen van de maandelijkse kosten wanneer je iemand wilt aannemen met een arbeidsbeperking.

Om de kosten goed te berekenen vul je het BRUTO uursalaris in, het aantal uren en het loonwaarde percentage. Het loonwaarde percentage wordt vastgesteld door het UWV of door de gemeente. Is het nog niet duidelijk wel percentage dit is, vul dan naar schatting het percentage voor de loonwaarde in.

Iedereen die onder de doelgroep valt heeft een No-Risk polis, wat inhoudt dat wanneer de medewerker ziekt wordt, het UWV de volledige loonbetaling zal overnemen.